GLASVEZEL

Op 31 maart 2022 heeft Glasdraad Drenthe het startseingegeven voor de aanleg van glasvezel in de buiten gebieden van Emmen. De eerste spa is in de Rademakerstraat in Emmer-Erfscheidenveen de grond in gegaan. Wethouder René v.d. Weide was als vertegenwoordiger van het College B & W hierbij aanwezig.

Inmiddels heeft het bedrijf Glasdraad Drenthe zijn rondgang gemaakt door Zandpol om vast te stellen op welke wijze het glasdraad de huizen ingebracht kan worden. Naar verwachting zal de aanleg in Zandpol in het najaar plaatsvinden.

  

EIKENPROCESSIERUPS

De eikenprocessierups zorgt nu al een paar jaar voor veel overlast. De gemeente Emmen zal ook dit jaar deze overlast bestrijden door preventief bespuiten van de eikenbomen  en / of door de nesten van de rups op te ruimen. Er zullen dit jaar meer bomen preventief aangepakt worden. Ook wil de gemeente Emmen bestrijden met de inzet van zoveel mogelijk natuurlijke vijanden (vogels en insecten). Als u een nest tegen komt kunt u een melding hiervan doen bij de gemeente Emmen (www.emmen.nl/rups). U kunt ook zelf en bedrijf hiervoor inschakelen.

  

MULDERSTRAAT

In commissievergadering Wonen van de gemeente Emmen (maandag 13 juni 2022) heeft Plaatselijk Belang Zandpol gepleit om het bestemmings-plan van de gemeente niet te wijzigen naar verkoop van drie kavels. Plaatselijk Belang staat nog steeds op het standpunt om het vrijgekomen terrein op de Mulderstraat in zes kavels te koop aan te bieden. De gedachte gaat daarbij uit naar koopwoningen voor starters of voor woningen voor senioren.

In de raadsvergadering van de gemeente Emmen (30 juni 2022) is het bestemmingsplan Mulderstraat goedgekeurd. Domesta wordt nu in de gelegenheid gesteld het terrein aan de Mulderstraat in 3 (drie) kavels te koop aan te bieden.

   

 

  

Over Zandpol

Zandpol is een dorp binnen de gemeente Emmen. Het is ontstaan in de 19e eeuw als een wijk van de gemeente Schoonebeek.


                                          

Volg ons op Facebook

© 2019 Plaatselijk Belang Zandpol. Webdesign dvhp.nl